Tarih:22.1.2018

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR

Üniversitemizin aşağıda belirtilen fakülte ve bölümlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23, 25 ve 26. maddeleri ile 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin yürürlükteki ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

1 - Profesör Kadrosuna Müracaat Edeceklerin: Dilekçeleri ekinde özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini,  bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan 6 takım dosya ile,

2 - Doçentlik Kadrosuna Müracaat Edeceklerin: Dilekçeleri ekinde özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan 4 takım dosya ile,

3 - Yardımcı Doçent Kadrosuna Müracaat Edeceklerin: Özgeçmişleri, doktora veya uzmanlık belgesinin noter tasdikli sureti ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosya ile başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adayların başvurdukları birim tarafından duyurulacaktır.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Müracaatlar 05 Şubat 2018 tarihine kadar İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü’ne şahsen veya posta aracılığı ile yapılabilir. Konu hakkında gerekli bilgilere www.esenyurt.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.

ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI

Fakülte/  Yüksekokul

Bölüm/ Program

Kadro Unvanı

Kadro Sayısı

Aranan Nitelikler

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Antrenörlük Eğitimi

1

Lisansını Antrenörlük Eğitimi Bölümünde tamamlamış olmak,Doktorasını Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim dalında yapmış olmak.

Rekreasyon Bölümü

1

Doktorasını Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerinin herhangi bir alanında yapmış olmak.

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

İşletme (Türkçe)

1

Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini İşletme Alanında Yapmış Olmak.

Çocuk Gelişimi

2

Doçentliğini Okul Öncesi Öğretmenliği ya da Çocuk Gelişimi alanında almış olmak./ Doktorasını Okul Öncesi Öğretmenliği yada Çocuk Gelişimi alanında almış olmak./Okul Öncesi Öğretmenliği ya da Çocuk Gelişimi alanında doktora yapmış olmak veya Çocuk Hastalıkları alanında tıpta uzmanlığını almış olmak.

Sosyal Hizmet

2

Doçentliğini Sosyal Hizmet alanında almış olmak./Doktorasını ilgili alanda yapmış olmak./ Sosyal Hizmet, Psikoloji,  Sosyoloji veya Sosyal Antropoloji alanlarının birinden doktora yapmış olmak.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

1

Doçentliğini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon veya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarında almış olmak./Doktorasını ilgili alanda almış olmak/ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon veya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarının birinden doktora yapmış olmak.

Beslenme ve Diyetetik

1

Beslenme ve Diyetetik alanında doktorasını yapmış olmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Uluslararası Lojistik

Doçent

Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık /
Ekonomi /
Uluslararası Ticaret  alanında uzmanlaşmış olmak.

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü

Prof.

1

Çalışma Ekonomosi Alanında Doktora Yapmış Olmak.

Sosyoloji

Doçent

1

Sosyoloji  Anabilim dalında doktorasını yapmış olmak

Psikoloji

2

Tıp Fakültesi mezunu olmak,  Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Alanında Uzmanlık diplomasına sahip olmak.

Psikoloji

1

Psikoloji veya Klinik Psikoloji anabilim dallarından birinde doktora yapmış olmak.

Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü

1

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık veya İletişim Bilimleri Anabilim dallarından birinde doktora yapmış olmak.

Radyo,TV ve Sinema Bölümü

1

Radyo, TV ve Sinema veya İletişim Bilimleri Anabilim Dallarından birinde doktora yapmış olmak.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

İnşaat Mühendisliği

Profesör,Doçent,

İnşaat Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

Profesör, Doçent,

Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

Doktorasını Matematik alanında yapmış olmak

Endüstri Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Kimya Mühendisliği

Profesör, Doçent,

1

Doktorasını Sanat Tarihi alanında yapmış olmak ve Mimar Sinan Camileri üzerine çalışmalarda bulunmak.

Fizyoterapi

1

Tıp Fakültesi mezunu olup,Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi  alanında uzmanlığını  almış olmak.

İlk ve Acil Yardım

Anestezi

1

Tıp Fakültesi mezunu olup, Göz Hastalıkları alanında uzmanlığını almış olmak.

Profesör Başvurusu Dilekçe Örneği

Doç.Dr. Başvurusu için Dilekçe Örneği