Anasayfa/ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Öğrenci Alım Duyurusu
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Enstitümüz bünyesinde yer alan Yüksek Lisans Programlarına 2016 - 2017 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak programlar, kabul koşulları, öğrenim ücretleri ile başvuru ve kayıt tarihleri aşağıya çıkarılmıştır;

30 Eylül'e kadar kayıt olan öğrencilere %15 Erken Kayıt Bursu uygulanacaktır.

Başvuru Dönemi (Online Başvurular)      : 25 Mayıs 2016 – 30 Eylül 2016
Kesin Kayıt Tarihleri                               : 1 Haziran 2016 – 30 Eylül 2016

Online başvuru için lütfen tıklayınız.

Öğrenci Alınacak Yüksek Lisans Programları;

İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı  İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuru Şartları;
  1. ALES’den başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olması veya ALES taban puanına karşılık Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen GMAT veya GRE’den eşdeğer taban puanını almış olması,*
  2. Bir lisans diplomasına veya lisans öğrenimini yurt dışında tamamlamış olması durumunda Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesine sahip olunması,
  3. Daha önce disiplin cezası almış olması nedeniyle herhangi bir yüksek lisans programından ilişiğinin kesilmemiş olması.

Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvuru Şartları;
  1. Bir lisans diplomasına veya lisans öğrenimini yurt dışında tamamlamış olması durumunda Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesine sahip olunması,
  2. Daha önce disiplin cezası almış olması nedeniyle herhangi bir yüksek lisans programından ilişiğinin kesilmemiş olması.

Programlara Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Evrak Listesi;
  • Lisans diplomasının ya da Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı,
  • Resmi Transkript,
  • ALES Sınav Sonuç Belgesi (Tezli Programlar İçin),
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf,
  • Erkek Öğrenciler İçin Askerlik Durum Belgesi.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Öğrenim Ücretleri ve Taksitlendirme;

1. Tezli Yüksek Lisans Programı Öğrenim Ücreti:
2016 – 2017 Eğitim - Öğretim yılı Güz yarıyılından başlamak üzere normal öğrenim süresince (2 yıl veya 4 yarıyıl) KDV dahil 13.000,00 TL' dir.

2. Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrenim Ücreti:
2016 – 2017 Eğitim - Öğretim yılı Güz yarıyılından başlamak üzere normal öğrenim süresince (3 yarıyıl) KDV dahil 10.000,00 TL' dir.

3. İş Sağlığı Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrenim Ücreti:
2016 – 2017 Eğitim - Öğretim yılı Güz yarıyılından başlamak üzere normal öğrenim süresince (3 yarıyıl) KDV dahil 6.500,00 TL' dir.

4. Öğrenim ücreti, anlaşmalı olduğumuz Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. ve Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB) bankalarının sistemine ve prosedürlerine uygun sözleşme düzenlenmesi koşulu ile 12 eşit taksitle tahsil edilir.

5. Yıllık öğrenim ücretinin tamamını Akbank (Axess), İş Bankası (Maximum), Yapı Kredi ( World), TEB-Garanti Bankası (Bonus), Halk Bankası (Paraf), Finansbank (CardFinans), HSBC (Avantage) özelliği taşıyan kredi kartları ile taksitli ödemek isteyen öğrencilerimizin kartlarına 9 taksit yapılır.