Anasayfa/ Genç Yetenekler Esenyurt Üniversitesi Dedi

Genç Yetenekler Esenyurt Üniversitesi Dedi

“Eğitimde Önceliğiniz” sloganıyla eğitim hayatına başlayıp çok başarılı iki seneyi geride bırakan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) “Spor Yöneticiliği” ve “İç Mimarlık” özel yetenek sınavlarına yoğun ilgi oldu.

BESYO özel yetenek sınavları  9 – 10 – 12 Haziran 2015 tarihlerinde yapılırken, İç Mimarlık sınavları 9 – 12 Haziran 2015 tarihlerinde yapıldı. Üstün nitelikli spor yöneticileri ve antrenörlerin yetiştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren İESU Spor Yöneticiliği programı, 60 kişilik kontenjan açtı. Sözlü mülakat ve parkurdan oluşan sınav için açılan kontenjanın yaklaşık dört katı başvuru oldu. Rekor sayıda başvurunun olduğu sınava ilgi oldukça yoğundu.

Spor alanında dört yıllık lisans eğitimi veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu; evrensel nitelikte, araştırmacı, paylaşımcı, katılımcı, özgün ve estetik değerlere sahip çağdaş bir spor eğitimi yanında centilmenliği öne çıkaran uluslararası bir vizyon vermek amacıyla faaliyet gösteriyor.

Konusuyla ilgili her türlü akademik, teknik ve fiziksel altyapı imkanlarına sahip olan bölümde, Necmi Kadıoğlu Spor Kompleksi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gürbüz Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Esenyurt Stadyumu gibi Esenyurt Belediyesi tarafından öğrencilerin kullanımına tahsis edilmiş olan alanlar öğrencilerin sportif olarak tüm ihtiyaçlarını en iyi biçimde karşılıyor.

Yerel yönetim destekli ilk üniversite olması dolayısıyla alanında başarılı bir model oluşturup hızla büyüyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin bünyesinde Sağlık, Mühendislik, İşletme ve Sanat alanlarında eğitim vermekte olan 4 Fakülte, 2 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü bulunuyor. Geniş program seçenekleriyle akademik hayata iddialı bir giriş yapan kurum, eğitim kalitesiyle dikkat çekiyor.

Bir dünya üniversitesi olma vizyonuyla eğitim hayatına başlayıp ilk mezunlarını veren İstanbul Esenyurt Üniversitesi, öğrencilerine gerçek bir üniversite deneyimi yaşatan eğitim ortamı ve zengin akademik kadrosuyla kısa zamanda sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanınan bir eğitim kurumu haline gelmeyi hedefliyor.