Anasayfa/ İstanbul Esenyurt Üniversitesi İlk Mezunlarını Uğurladı
İstanbul Esenyurt Üniversitesi İlk Mezunlarını Uğurladı!

“Eğitimde önceliğiniz” sloganıyla dünya standartlarında eğitim veren İstanbul Esenyurt Üniversitesi, ilk mezunlarını verdi. Rekor bir hızla kurulup iki başarılı seneyi geride bırakan İESU 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni,
17 Haziran 2015, Çarşamba günü Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşti.

Bir dünya üniversitesi olma vizyonuyla eğitim hayatına başlayıp ilk mezunlarını veren İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin Mezuniyet Töreni, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İNCİ, mütevelli heyeti üyeleri, öğretim üyeleri, aileler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim hayatlarını başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencilerin bu özel günü renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Mehmet Emin GÜNEŞ, Rektör Yardımcısı ve Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili  Prof. Dr. Sayın Tuncer ÇELİK,  Rektör Prof. Dr. Cuma BAYAT, Esenyurt Kaymakamı  Ekrem İNCİ’nin konuşmalarıyla devam etti.

Diploma töreni ilk olarak üniversiteden 1. 2. ve 3.’lükle mezun olan öğrencilere plaket ve ödüllerinin takdimiyle başladı. Diploma töreni kapsamında gerçekleşen ödül töreninde okul ve programda dereceye giren öğrenciler, ödüllerini üniversite yöneticilerinin ellerinden aldı. Ardından öğrenciler program bazında diplomalarını hocalarından aldılar. Temsili diplomalarını alan öğrenciler, toplu halde yaptıkları yeminin ardından keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı. Bu keyifli program tören sonrası yapılan kokteylle sona erdi.

Yerel yönetim destekli ilk üniversite olması dolayısıyla alanında başarılı bir model oluşturup hızla büyüyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin bünyesinde Sağlık, Mühendislik, İşletme ve Sanat alanlarında eğitim vermekte olan 4 Fakülte, 2 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü bulunuyor. Geniş program seçenekleriyle akademik hayata iddialı bir giriş yapan kurum, eğitim kalitesiyle dikkat çekiyor.

“Eğitimde Önceliğiniz” sloganıyla dünya standartlarında eğitim veren İstanbul Esenyurt Üniversitesi, öğrencilerine gerçek bir üniversite deneyimi yaşatan eğitim ortamı ve zengin akademik kadrosuyla kısa zamanda sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanınan bir eğitim kurumu haline gelmeyi hedefliyor.