Anasayfa/ UZAKTAN EĞİTİM LMS ÖZET KULLANIM KILAVUZU
UZAKTAN EĞİTİM LMS ÖZET KULLANIM KILAVUZU
Değerli öğrenciler,
Uzaktan eğitimle alacağınız derslerini takip edebilmek için lütfen aşağıdaki basamakları gerçekleştiriniz.
  • eslms.esenyurt.edu.tr adresine giriş yapınız.
  • Kullanıcı adınızı (öğrenci numaranız) ve şifrenizi (TC Kimlik Numaranız) girerek sisteme giriş yapınız.
  • Ders İşlemleri sekmesini tıklayınız ve aktif olan dersin sağ kısmında bulunan linkine tıklayınız.
  • Canlı ders takibi, dosya paylaşımı, ara sınav gibi tüm eğitim faaliyetleri bu menü altında gerçekleştirilecektir.
  • Canlı derse katılabilmek için bu kısmında bulunan Sanal Sınıf Oturum Listesi bölümüne giriş yapınız.
  • Dersinize ait 14 haftalık ders programının tarih ve saatleri karşınıza çıkacaktır.
  • En yakın tarih ve saatte bulunan dersin saati geldiğinde Oturumu Aç linkini tıklayarak derse giriş yapabilirsiniz.
  • Tamamlanmış olan dersler, listenin en altına geçmektedir. İşlenmiş olan derslerin yanında bulunan Oturum Arşivi linkinden bu derslerin kayıtlarını tekrar tekrar izleme imkânınız bulunmaktadır.
  • Yine Ders İşlemleri menüsü altında Ders İçerikleri kısmından işlediğiniz ders ve konularla ilgili ünite ünite hazırlanmış ders içeriklerinin sunumlarını izleyerek derslerinize hazırlanabilirsiniz.
  • Ders hocanızın yaptığı dosya paylaşımlarını da yine bu kısımdan indirme imkânınız olacaktır.
  • Ayrıca vize sınavlarınıza da tarih ve saati geldiğinde Ders İşlemleri menüsü altında bulunan Sınavlar bölümünden katılabileceksiniz.
NOT:
Ön lisans ve lisans öğrencilerinin uzaktan eğitim dersleri ile ilgili iletişimin sağlanabilmesi için yeni mail adreslerini Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden almaları gerekmektedir.
Yüksek Lisans öğrencilerinin uzaktan eğitim dersleri ile ilgili iletişimi kişisel mail adresleri üzerinden yapılmaya devam edeceklerdir.
Uzaktan eğitim dersleri ile ilgili değişiklikleri http://esenyurt.edu.tr adresimizden ve LMS sistemindeki hesabınızdan takip edebilirsiniz.
Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Giriş Kattadır.
LMS kullanma kılavuzu için Tıklatınız