Anasayfa/ UZAKTAN EĞİTİM SANAL SINIF VE KULLANMA KILAVUZLARI
BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ UZAKTAN EĞİTİM DERSİ
LMS ÖZET KULLANIM KILAVUZU
Değerli öğrenciler,
Uzaktan eğitimle alacağınız Bilgi İletişim Teknolojileri dersini takip edebilmek için lütfen aşağıdaki işlem basamaklarını gerçekleştiriniz:
  1. eslms.esenyurt.edu.tr adresine giriş yapınız.
  2. Kullanıcı adınızı (öğrenci numaranız) ve şifrenizi (TC Kimlik Numaranız) girerek sisteme giriş yapınız.
  3. Ders İşlemleri sekmesini tıklayınız ve aktif olan dersin sağ kısmında bulunan linkine tıklayınız.
  4. Canlı ders takibi, dosya paylaşımı, ara sınav gibi tüm eğitim faaliyetleri bu menü altında gerçekleştirilecektir.
  5. Canlı derse katılabilmek için bu kısımda bulunan Sanal Sınıf Oturum Listesi bölümüne giriş yapınız.
  6. Dersinize ait 14 haftalık ders programının tarih ve saatleri karşınıza çıkacaktır.
  7. En yakın tarih ve saatte bulunan dersin saati geldiğinde Oturumu Aç linkini tıklayarak derse giriş yapabilirsiniz.
  8. Tamamlanmış olan dersler, listenin en altına geçmektedir. İşlenmiş olan derslerin yanında bulunan Oturum Arşivi linkinden bu derslerin kayıtlarını tekrar tekrar izleme imkânınız bulunmaktadır.
  9. Yine Ders İşlemleri menüsü altında Ders İçerikleri kısmından işlediğiniz ders ve konularla ilgili ünite ünite hazırlanmış ders içeriklerinin sunumlarını izleyerek derslerinize hazırlanabilirsiniz.
  10. Ders hocanızın yaptığı dosya paylaşımlarını da yine bu kısımdan indirme imkânınız olacaktır.
  11.  Ayrıca vize sınavlarınıza da tarih ve saati geldiğinde Ders İşlemleri menüsü altında bulunan Sınavlar bölümünden katılabileceksiniz.

LMS KULLANMA KILAVUZU

SANAL SINIF KULLANMA KILAVUZU

Sorularınızı sbe@esenyurt.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz.

UZAKTAN EĞİTİM BİRİMİ