Anasayfa/ Yurt Dışından Öğrenci Kabulü

Başvuru Formu için tıklayınız

İstanbul Esenyurt Üniversitesi
2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü

Üniversitemiz lisans ve önlisans programlarının, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Kontenjanları, öğrenim ücretleri, kabul şartları, başvuru ve değerlendirme takvimi aşağıda sunulmuştur.

Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Kontenjanları:

Öğrenim Ücretleri:

Yurtdışından kabul edilecek öğrencilerin öğrenim ücretleri, önlisans programları için 2.500 USD ve lisans programları için 5.000 USD’ dir. Ücretlere Katma Değer Vergisi dahildir.

Özel Koşullar:
Bk. 21.  Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.
Bk. 28.  Öğretim dili İngilizcedir.
Bk. 46.  İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
Bk. 86. Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizce’dir.

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi:

Kabul Şartları:
Kimler Başvurabilir:
Lise son sınıfta veya lise mezunu olmaları şartıyla, aşağıda nitelikleri belirtilen adayların başvuruları kabul edilir;
a) Yabancı uyruklu olanların,
b) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının aldığı 5203 sayılı Kanunla Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin,
c) Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra T.C. vatandaşlığına geçen çift uyrukluların,
ç) TC uyruklu olup lise öğreniminin son üç yılını K.K.T.C. hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların,
d) K.K.T.C. uyruklu olup K.K.T.C. ’de ikamet eden ve K.K.T.C. ’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanların,

Başvuruları Kabul Edilemeyecekler:
Aşağıda nitelikleri belirtilen adayların başvuruları kabul edilmez;
a) T.C. uyruklu olanların, (lise öğreniminin son üç yılını K.K.T.C. dışında yabancı bir ülkede tamamlayanlar hariç)
b) K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar hariç),
c) Uyruğundan birisi T.C. olan çift uyrukluların, (lise öğreniminin son üç yılını K.K.T.C. dışında yabancı bir ülkede tamamlayanlar hariç)
ç) Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar hariç),
d) T.C. uyruklu olup lise öğrenimini K.K.T.C. ’de tamamlayanların,

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
Kayıt formu dahil bütün evraklar bilgisayarda taratıldıktan sonra aşağıdaki mail adresine gönderilmeli ya da elden Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmelidir.
(1) Başvuru Formu
(2) Lise diplomasının noter veya konsolosluk onaylı İngilizce veya Türkçe tercümesi (Lise diplomasının aslı ve Türk diplomalarına denkliğini gösteren belge kayıt esnasında istenecektir),
(3) Not belgesi (Transkript, adayın lisede aldığı dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren, ilgili okul yönetimi tarafından onaylanmış, Türkçe veya İngilizce değilse bu dillerden birine tercüme edilmiş, noter veya T.C.  Dış Temsilciliklerinden onaylanmış belge),
(4) Pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının Türkçe veya İngilizceye çevrilmiş noter veya konsolosluk onaylı örneği,
(5) Varsa Üniversitemiz tarafından kabul edilen lise bitirme statüsünde olan ulusal veya uluslararası sınavlardan birine ait sınav sonuç belgesinin veya lise bitirme belgesinin fotokopisi.
(6) 2 Adet fotoğraf

Üniversitemizin kabul ettiği lise bitirme statüsünde olan ulusal veya uluslararası belgelerin listesini görüntülemek için tıklayınız.

İletişim Bilgileri:
İstanbul Esenyurt Üniversitesi