Anasayfa / Kurumsal / Hakkımızda / Mütevelli Heyet Başkanından
Mütevelli Heyet Başkanından,

Prof. Dr. Hüseyin Can İKİZLER
Mütevelli Heyet Başkanı

Vakıf olarak yola çıkarken belirlemiş olduğumuz temel amacın ilk adımını gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içinde İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ’nin resmen kurulmuş olduğunu müjdelemek isterim. TBMM’nin 12 Haziran 2013 tarihli birleşiminde kabul edilen yasa tasarısı, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayının ardından 18 Haziran 2013 tarih ve 28681 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış ve Üniversitemiz tüzel kişiliğini kazanmıştır. Bu süreçte emeği ve katkısı olan tüm vakıf üyelerimize ve bize dışarıdan destek veren eğitim gönüllülerine tüm kalbimle teşekkür ederim.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’ni dünya çapında bilinir ve takdir edilir bir konuma getirebilmek için gerekli akademik kadro ile çağdaş eğitim programı ve hedeflerinin oluşturulması konusunda Vakfımızın tüm üyeleri büyük bir özveri ve gayret içinde olacaklardır.

Üniversitemiz aşağıdaki bilim alanlarında eğitim-öğretim amaçlı faaliyet gösterecektir.

Kuruluş kanunundaki birimler:
* İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinden,
* Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesinden,
* Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden,
* Sağlık Bilimleri Fakültesinden,
* Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan,
* Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan,
* Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan,
* Meslek Yüksekokulundan,
* Sosyal Bilimler Enstitüsünden,
* Fen Bilimleri Enstitüsünden,
* Sağlık Bilimleri Enstitüsünden,

Bunların yanında yüksek lisans eğitimleri ile çok çeşitli sertifika programları da önümüzdeki eğitim öğretim yılı içinde gerçekleştirilecektir. Bu programlar özellikle kuruluş aşamasında bize hami üniversite olan Yalova Üniversitesi ve işbirliği protokolleri imzalamış olduğumuz Münih Teknik Üniversitesi ile koordineli olarak yürütülecektir.