Yeni Medya ve İletişim Öğrencileri Stanley Kubrick Sinema Müzesini Ziyaret Etti…

Yeni Medya ve İletişim Öğrencileri Stanley Kubrick Sinema Müzesini Ziyaret Etti…

Yeni Medya ve İletişim Öğrencileri Stanley Kubrick Sinema Müzesini Ziyaret Etti…

Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri Stanley Kubrick Sinema Sergisi’ni ziyaret etti. Taksim Sinema Müzesi’nde açılan Kubrick Sinema Sergisi’ni gezen öğrenciler, dünya ve Türk sinema tarihinde zaman yolculuğu yaptıkları keyifli bir gün geçirirken, müze ziyaretinin ardından serginin yanı sıra Kubrick’in filmleriyle ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Üniversitemiz Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri Müge Karabağ ve Ahmet Emre Seçmen rehberliğinde Stanley Kubrick sinema sergisini ziyaret etti. Adını sinema tarihine altın harflerle yazdıran Stanley Kubrick’e ait pek çok filmin yanı sıra; beyaz perdede kullandığı orijinal kostümler, kameralar, lensler ve belgeler gibi sinema dünyasına ait pek çok eseri bir arada görmenin mümkün olduğu sergi 1 Mart 2023 tarihine kadar sinemaseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kendine özgün teknikleri ile sinema tarihinde önemli bir yer edinen Stanley Kubrick’in filmlerinde sembolizm ve gerçekçilik ustalıkla işlenmiştir. Eserlerinin çoğunda özgün senaryo yazımı yerine edebiyat yazarlarının edebi eserlerini sinemaya uyarlayan Kubrick’in filmleri arasında en bilinenleri Eyes Wide Shut, Spartaküs, Lolita, The Shining, 2001: Bir Uzay Macerası, Otomatik Portakal, Full Metal Jacket gibi eserlerdir. Stanley Kubrick, beş kez aday gösterildiği Oscar Ödülleri’nde 1969 tarihinde “2001: Bir Uzay Macerası Filmi” ile En İyi Özel Efekt dalında kazandı.

 

Haber: Hilmi Sefa Uzun – Enes Subaşı (YMİ4)