Recently added item(s)
2019-2020 Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Ders Programı
   22/03/2020

Değerli Öğrencilerimiz,

Enstitümüzle ilgili genel durum aşağıdaki gibidir:

Uzaktan Eğitim Sistemi-İş Sağlığı ve Güvenliği Programı

Bu programların dersleri Ekte yer alan Program çerçevesinde 28.03.2020 tarihi itibariyle Uzaktan Eğitimden verilmeye başlanacaktır. Uzaktan eğitim ders video kayıtları Cumartesi günleri yapılacaktır.

Öğrenciler derslere uzaktan eğitim platformunun kapasitesi ve bağlantı hızı yeterli olduğu takdirde canlı katılım sağlayabileceği gibi ders kayıtları ders sonrası arşivden de izlenebilir olacaktır. Aynı anda yapılabilen ders ve izlenme sayısı üzerinde sistem kotaları olması nedeniyle ders çakışmaları olabileceğinden bazı öğrenciler için bazı dersler ancak arşiv kayıtlarından takip edilebilir durumda olacaktır.

Derslerin uzaktan yapılabilmesi için üniversitemiz gereken çalışmaları yapmıştır. Ancak uzaktan eğitim tüm ön lisans, lisans ve yüksek lisansları kapsadığı ve uygulama olarak ülke genelinde bir ilk olduğu için hem ülke genelindeki İnternet altyapısından, hem sizlerden, hem de üniversiteden kaynaklı pek çok teknik sorun ve gecikme yaşanması muhtemeldir.

Uzaktan Eğitim sistemine giriş sırasında sorun yaşayan öğrencilerimiz destek@esenyurt.edu.tr ve esuzem@esenyurt.edu.tr   e-posta adresleri üzerinden destek talebinde bulunabilirler.

Ülke genelindeki sürecin gelişimine bağlı olarak imkan olduğu takdirde ve ihtiyaç halinde takviye ve telafileri için de gereken yapılacaktır. Sürecin dönem bitimi öncesinde normale dönmesi halinde örgünde olup ta uzaktan eğitimden verilen dersler yine örgün olarak verilmeye devam edilecektir.

Sınav Programları

Uzaktan eğitim devam ettiği müddetçe Ara sınavların uzaktan, ülkemizdeki gelişmelere göre final sınavlarının ise örgün olarak yapılması planlanmaktadır. Ancak sınav yöntemi ve tarihleri gelişmelere göre belirlenecektir. Bunun için duyurularımızı takip ediniz.

İdari İşlemler, Tez Savunmaları

Üniversitemiz uzaktan eğitim çalışmalarını tamamladıktan sonra 20.03.2020 tarihi itibarı ile belirsiz bir süre için tüm fiziksel işlemleri durdurmuştur. Üniversite akademik ve idari personeli çalışmalarını evlerinden yürütmeye başlamışlardır.

Bu nedenle fiziki yazışma, fiziki belge teslimi v.b. işlemler yapılamamaktadır.

Yine Tez Savunmaları için gerekli olan süreçler askıya alınmıştır. Kayıt altına alınması gereken video konferans yoluyla tez savunması ve sonrasındaki işlemler, gerekli resmi elektronik kayıt altyapısının olmaması nedeniyle bu süreçte üniversitemiz için mümkün değildir.

Mezuniyet işlemleri sürdürülmekte ise de mevcut koşullarla kısıtlandığımız için gecikmeler yaşanması muhtemeldir.

Öğrencilerimizin yukarıdaki nedenlerle yaşayabilecekleri süre aşımı v.b. her tür sorun karşısında mevcut koşullar göz önüne alınarak tüm hakları saklıdır.

Ayrıca tüm öğrencilerimizin, eğitim ve bilinç düzeyleri bakımından hem kendilerinin hem de çevrelerinin sağlıklarını korumak için gereken önlemleri almış olmalarını ve çevrelerine bu konuda öncülük etmelerini özellikle beklediğimizi hatırlatırız.

Sağlıklı Günler Dileriz.

Ekli Dosyalar