Recently added item(s)
  • Duyurular
Tez Aşamasındaki Öğrenciler için Ek Süre-YÖK Duyurusu
   15/06/2020

Yüksek Öğretim Kurulunun tez aşamasındaki öğrenciler için salgın dönemine ilişkin yönetmelik değişiklik kararı için yaptığı duyuru aşağıda verilmektedir. Lisansüstü Yönetmelikte yapılan değişiklik uyarınca derslerini tamamlamış tez aşamasındaki öğrenciler, ancak  talep etmeleri halinde  yararlanabileceklerdir.

*2019-2020 Bahar yarıyılında yine YÖK'ün tanıdığı kayıt dondurma haklarını kullanmış olan öğrenciler yitirilen bir yarıyıl sürelerini zaten elde etmiş olduklarından ek süre başvurusu yapamazlar.

*unalsahin@esenyurt.edu.tr adresine "2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında salgın nedeniyle yitirmiş olduğum süreye mukabil tarafıma tez çalışmam için bir yarıyıl ek süre verilmesini saygılarımla arzederim." şeklinde bir mesaj göndermelidirler. Başvuru yapmayan öğrenciye YÖK kararı uyarınca ek süre verilmeyecektir.

YÖK'TEN TEZ AŞAMASINDAKİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE EK SÜRE HAKKI
10 Haziran 2020 / Ankara

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, afet ve salgınlarda, tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine bir dönem, sürece göre bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilmesine yönelik yeni düzenleme gerçekleştirildi.
Yükseköğretim Kurulunca Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, yükseköğretim kurumları tarafından, afet ve salgınlarda tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine talepleri halinde bir dönem, afet veya salgının aşamasına göre tekrar başvurmaları durumunda bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilebilecek. Verilen ek süreler, azami süreden sayılmayacak.

Öte yandan, güzel sanatlar fakültelerinin merkezi yerleştirme ile öğrenci kabul eden yükseklisans ve doktora programlarına öğrenci kabulünde 2 Ocak 2021'e kadar ALES puanı aranmayacak.