2022 YILI YKS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU

KAYIT TARİHLERİ

26.09.2022 – 30.09.2022

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Lise Diploması
  • E-Devlet Kapısı üzerinden alınan barkotlu çıktı kabul edilecektir.
  • Liseden mezun durumda olmayan öğrencilerin geçici kayıtları belirtilen tarihlerde alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin kayıtlı oldukları liselerden mezun olabileceklerine dair yazı getirmeleri gerekmektedir. 30.12.2022 tarihine kadar lise diplomasının ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Lise mezuniyet belgesi E-Devlet Kapısında yer almayan öğrencilerimiz, Daha önce Üniversite okudular ise E-Devlet Kapısı üzerinden Üniversite mezuniyet belgesi alabilirler.
  • ÖSYS sonuç belgesi (İstanbul Esenyurt Üniversitesini kazandığınızı gösterir belge) internet çıktısı
  • Askerlik çağına gelmiş erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi (E-Devlet üzerinden veya Askerlik Şubesinden alınabilir )
  • Adli sicil kaydı çıktısı (E-Devlet üzerinden veya Adliyeden alınabilir)

 

Aşağıda yer alan programlara yerleşen öğrencilerimizin, yukarıda yer alan belgelere ek olarak aşağıda belirtilen bilgilere göre kayıt esnasında rapor getirmeleri gerekmektedir.

SİVİL HAVACILIK VE KABİN HİZMETLERİ (ÖNLİSANS) PROGRAMI İÇİN ÖZEL KOŞULLAR

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

4) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

5) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumları listesine ulaşmak için tıklayınız

HAVACILIK YÖNETİMİ (LİSANS) ve  SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ÖNLİSANS) PROGRAMI İÇİN ÖZEL KOŞULLAR

 

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair özel veya devlet hastanesi ayrımı olmaksızın tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNA KAYITLI ÖĞRENCİLER 

  • Bir yükseköğretim kurumunda ders alarak, aldığı derslerin tanınmasını talep eden öğrencilerin transkript ve ders içerikleri ile kayıt olacağı Fakülte/Yüksekokul sekreterliğine en geç derslerin başladığı ilk hafta başvurmaları gerekmektedir.
  • Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yapılamamaktadır. Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ve aynı düzeyde bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrencilerin kayıt yapmadan önce kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumundan kaydını silmeleri gerekmektedir.